Vier het vrouwelijke

Vier het vrouwelijke

Mar 08, 2023

Poef. Daar lag ik. In bed. Net wakker, van de wekker, en absoluut niet klaar om op te staan. Dit gevoel van niet uitgerust zijn pruttelde om eerlijk te zijn al zeker een week. Maar nu riep mijn lichaam om actie.


Zachte actie wel te verstaan. Want opgegroeid in onze wereld waar 'gewoon doorgaan' en 'hard werken hoort bij het volwassen leven' de norm zijn, leef ook ik nog vaak met 'harde actie', een mannelijke aanpak. Maar: er is iets in beweging. Er ontstaat meer vrouwelijke flow in mijn leven. En die nodigt uit tot zachte actie.


Een paar weken geleden nam ik deel aan de eerste sessie van het drieluik Rise of The Sacred Feminine door Janneke Bexkens en Andrea Angela. Het thema: Inner Divinity. Een uitnodiging om de zachte, sensuele vrouw in mij de ruimte te geven. Dat was een behoorlijke reis voor me, om door de (voor mijn gevoel toch wat) stoere buitenkant ook de zachte binnenkant te laten schijnen. In de loop van de middag veranderde ik mijn outfit. Want dat stoere overhemd waarmee ik begon, voelde steeds minder kloppend. Het mocht zachter, losser, bloter. En aan het eind voelde ik haar, mijn vrouwelijke, meer sensuele energie. Ik voelde haar speelsheid, beweeglijkheid, ik voelde me meer vloeibaar, zacht en vrij. En dit heeft Elwin Rijken prachtig vastgelegd, kijk dan!

Het lijkt erop dat deze ervaring een proces in mij heeft aangezet. Een deel van mijn systeem voelt dat het harde werken niet meer klopt. Dat het anders mag. En omdat ik nog niet meteen luisterde ;-) voelde ik dit in mijn lichaam. Het geeft aan: ho, stop nou eens. Vertraag. Verzacht. Voel. En luister.


Door ervoor te kiezen om nu dan echt stil te vallen heb ik dit kunnen toelaten.

Ik vroeg, volgens mij in al die jaren voor het eerst, of een collega voor een keer mijn yogalessen bij Yoga Best kon overnemen. En ik kreeg een 'ja'. Dankjewel, Nicolette!

Zo kon ik een hele dag 'niets doen'. Slapen, rusten, lezen. Nog even een issue op mijn website laten oplossen, want ja, sommige dingen zijn te belangrijk om te laten liggen ;-) En nu had ik er de rust voor.

In plaats van hardcore koud te douchen liet ik ook de warme waterstralen over mijn lichaam lopen.

Ik besloot om in plaats van om 6 uur voorlopig even een uurtje later op te staan.

En ik nam het besluit dat het ook op de langere termijn anders mag en dat het ook anders kán.


En raad eens: het Universum hielp mij direct. Een cliënt had al afgezegd vanwege ziekte. Ik was nog op tijd om een bijeenkomst waar ik naartoe zou gaan ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag kosteloos af te zeggen. Álle deelnemers aan hatha yogales in mijn eigen studio zegden deze week af, om diverse redenen.

En zo ontstond er een zee van ruimte. Ik hoefde er alleen maar om te vragen. Het mag echt moeiteloos.


Deze blog schrijf ik om jou te inspireren bij jezelf eens na te gaan of jij vooral leeft vanuit je mannelijke energie, of dat je ook vrouwelijke energie in jou de ruimte geeft. Het maakt daarbij niet uit of je jezelf als man of vrouw ziet.

Ik vind het leuk om jouw ervaring te lezen. Je kunt hem onder deze post met me delen, of me een DM sturen.


Ik schreef hem ook om mezelf eraan te herinneren dat dit de koers van mijn leven mag zijn, en daarmee van mijn bedrijf. Een koers met een mooie samenspel tussen aan de ene kant stevigheid en daadkracht en aan de andere kant zachtheid, flow en overgave. Zodat ik me kan laten meevoeren, kan aanhaken op wat mij wordt aangereikt en wat klopt. Zodat ik precies dat ga doen wat mijn bedoeling is hier op aarde. Daarbij mijn talenten optimaal inzettend, ten goede van de wereld.


Zachte actie. Volledig vrouwZijn. Het vrouwelijke vieren.


Vier je het samen met mij en alle vrouwen?