Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

LANDEN IN JEZELF

ZOMER YOGARETREAT

yoga - meditatie - massage - reiki - natuur - vegetarisch eten - tijd voor jezelf- verbinding

retreat zomer 2023 Leijland

YOGARETREAT 'LANDEN IN JEZELF'

Deze zomer kun je met mij mee op retreat!
Van 8 tot 11 augustus 2023 verzorg ik 4 dagen (3 nachten) ultieme me-time voor jou, zodat jij kan landen in jezelf. 

*UPDATE: NOG MAAR 3 PLAATSEN BESCHIKBAAR*

Geniet van een programma met yoga (hatha-restorative-nidra), meditatie, adem, ceremoniële cacao, kampvuur en meer. Heerlijk vegetarisch eten. Elke middag ruim vrije tijd, die jij invult zoals dat voor jou op dat moment het fijnst voelt. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling langs de rivier de Leijgraaf of over de zandverstuiving van de Bedafse Bergen, beide op loopafstand van ons verblijf. Neem een powernap, lees eindelijk dat ene boek, ontspan met een kop thee of knoop een fijn gesprek aan met een van de andere deelnemers in de schaduw van de notenboom. Of neem juist alle ruimte om in stilte met jezelf te zijn. Je kunt ook een 1 op 1 sessie van een uur* met mij inplannen (voor massage, reiki of een coachingsgesprek, of om in te zoomen op iets waartegen je aanloopt in je yoga practice).

Vier dagen dus waarin alles erop is gericht om écht te landen in jezelf en waarin je je -naar behoefte- kunt verbinden met anderen.

We verblijven met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers in De Roozenstam, op Leijland in Vorstenbosch, Noord Brabant.

* Extra kosten per sessie € 50,00. Er zijn tijdens het retreat 8 sessies beschikbaar en je kunt maximaal 1 sessie per persoon boeken.

DE INHOUD

 • DINSDAG 8 AUGUSTUS **

 • 13.00 uur aankomst

  14.00 uur opening - meditatie

  15.00 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

  17.30 uur diner

  18.30 uur restorative yoga & yoga nidra

  20.30 uur avondprogramma

 • WOENSDAG 9 EN DONDERDAG 10 AUGUSTUS **

 •  8.00 uur thee en fruit

   8.30 uur meditatie - adem - yoga

  11.00 uur brunch

  12.00 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

  16.00 uur cacao / journaling / creatieve sessie

  17.00 uur diner

  18.30 uur restorative yoga & yoga nidra / klankbad

  20.30 uur avondprogramma

 • VRIJDAG 11 AUGUSTUS **

 • 8.00 uur thee en fruit en inpakken

  9.00 uur meditatie - adem - yoga

  10.30 uur afsluitende cirkel

  11.15 uur soep

  12.00 uur vertrek


  ** programma en planning kan op details wijzigen, de essentie blijft uiteraard hetzelfde

 • FIJN OM TE WETEN

 • Bij goed weer kunnen we heerlijk (droog) buiten zitten om te eten.


  De yogaruimte is buiten de lessen om gesloten.


  De maaltijden worden dagvers bereid door De Groene Keuken uit Uden, met zoveel mogelijk duurzame, lokale ingrediënten.


  Parkeren doe je op het eigen terrein van onze accommodatie. Wanneer je kunt carpoolen, dan beveel ik je dit van harte aan. Het scheelt parkeerruimte, brandstof en kan ook nog eens heel gezellig zijn :-) Bij je betaling kun je aan mij laten weten of je je auto kunt delen of dat je met iemand wilt meerijden. Dan kijk ik of ik matches kan maken.


  Er is wifi aanwezig in het huis. Ik raad je wel aan om je telefoon zoveel mogelijk uit te laten, indien mogelijk. Dat helpt je om in jezelf te landen. Je kunt het thuisfront de contactgegevens van Leijland geven, zodat ze altijd iemand kunnen bereiken in geval van nood.

Boek je plek
 • IMPRESSIE VAN LOCATIE EN OMGEVING

 • We verblijven op Leijland, in accommodatie De Roozenstam. Daar hebben we onze eigen yogaruimte en ook een privé buitenruimte. Je verblijft in een fijne slaapkamer met één andere deelnemer. In de nabije omgeving kun je heerlijk wandelen langs het riviertje de Leijgraaf (suppen kan ook) en in zandverstuiving de Bedaf. Ook zijn er dorpjes in de buurt, mocht je graag wat meer drukte van bijvoorbeeld een terras opzoeken.

VEELGESTELDE VRAGEN

In welke yogastijl zijn de yogalessen?

De yogalessen in de ochtend zijn een milde vorm van hatha yoga. Ik zorg dat deze voor iedereen geschikt zijn.

In de avond combineer ik restorative yoga met yoga nidra of een klankbad.

Moet ik aan elke sessie meedoen?

Je hebt alle vrijheid om al dan niet bij de sessies aan te sluiten. Het gaat er om dat jij ontvangt en doet wat je nodig hebt om te landen in jezelf.

Wat houdt het avondprogramma in?

De invulling van de avond is per keer verschillend en wordt tijdens het retreat bekend gemaakt. Denk aan een avondwandeling naar de Bedafse Bergen voor een zonsondergang, aan samen muziek maken, zingen en / of dansen of aan gezellig zitten rondom het vuur in de vuurhoek buiten. Of relax in de ruime zithoek van ons verblijf.

Ik volg een dieet / heb allergieën. Kan daarmee rekening worden gehouden?

Zeker! De maaltijden zijn sowieso vegetarisch, en aanpassingen naar veganistisch, glutenvrij etc. zijn mogelijk. Bij het boeken kun je je dieetwensen doorgeven.

Wat voor kleding heb ik nodig?

Voor de yogalessen is het fijn om kleding te dragen waarin je je gemakkelijk kunt bewegen, zonder harde onderdelen. Verder is het fijn om stevige schoenen bij je te hebben om te wandelen en kleding die past bij het weer. We kunnen in de avond bij het vuur zitten, een meditatieve ochtendwandeling maken en met wat geluk een avondwandeling naar de Bedafse Bergen om de zon te zien ondergaan. Neem kleding mee die je daarbij warm genoeg houdt.

Wat moet ik meebrengen voor de yoga?

Ik zorg voor yogamatjes, meditatiekussens, oogkussentjes en dekens. Je kunt natuurlijk altijd je eigen spullen meebrengen. Het is fijn als je een eigen deken meebrengt om je toe te dekken en 2 stevige kussentjes.

Zijn de 1 op 1-sessies inclusief?

Je kunt tijdens het retreat een 1 op 1-sessie van 1 uur met mij boeken (max. 1 per persoon). Dat kan een massage of reiki-sessie zijn of een coachingsgesprek, afhankelijk van wat jij nodig hebt om verder te landen in jezelf. Je betaalt voor jouw sessie het speciale retreat-tarief van 50 euro voor 1 uur. Weet je nu al dat je graag zo'n sessie wilt? Geef dit dan bij je boeking aan. Je ontvangt van mij dan een link om je sessie te betalen. Tijdens het retreat boeken kan natuurlijk ook, zolang er plaats is. Er zijn in totaal 8 plekken beschikbaar.

Hoe is de bereikbaarheid van de locatie? (update!)

Leijland ligt in het buitengebied van Vorstenbosch, Noord Brabant. is goed bereikbaar met de auto. Heb je geen beschikking over een auto, dan kun je met de bus reizen naar bushalte Hintelstraat in Veghel. Van daaruit kun je worden opgehaald (tijdstip in overleg). Kun je iemand een lift bieden of wil je met iemand meerijden? Laat me dat dan weten. Dan kan ik kijken of er jullie aan elkaar kan koppelen om samen te rijden. 

WAT ZIJN DE KOSTEN?

€ 475,00

Voor dit retreat van 4 dagen, 3 nachten betaal je € 475,00.

Dat is inclusief: verblijf in tweepersoons kamer, fruit, maaltijden, gezonde snacks en drinken (water en kruidenthee, geen koffie en alcohol), gebruik materialen en alle groepslessen.

En exclusief: een eventuele 1 op 1-sessie van 1 uur (à € 50,00, maximaal 1 p.p. te boeken, er zijn 8 plaatsen beschikbaar), reis- / annuleringsverzekering.

Annulering: bij annulering tot 1 juli 2023 bedragen de annuleringskosten 50% van het boekingsbedrag, na 1 juli 75% en na 15 juli kan ik helaas geen geld teruggeven. Een alternatief is om je deelname aan iemand anders door te geven. Doe dit liefst in overleg met mij, want misschien staat er iemand op de wachtlijst die we dan blij kunnen maken. Let op: van 19 t/m 31 juli ben ik niet bereikbaar.

Boek je plek

OVER DE DOCENT

Ingrid de Graaff geeft al sinds 2017 yogales in diverse stijlen. Hatha yoga, restorative yoga en yoga nidra zijn haar favorieten.

Haar eigen yogareis begon 7 jaar eerder, na een diagnose die haar volledig in het nu bracht en vroeg om opnieuw naar zichzelf te kijken. Yoga hielp haar om stap voor stap meer in haarzelf te landen. Ze zette daarbij ook andere benaderingen in, zoals passende voeding, coaching, ademwerk, massage en healing.

Zeven jaar later ging ze voor de eerste keer naar India om meer over yoga te leren. Drie reizen naar (en trainingen in) India en diverse opleidingen en cursussen in Nederland verder kun je inmiddels ook bij Ingrid terecht voor massages, reiki en coaching. En zet ze yoga, door haar kennis van yogatherapie, ook therapeutisch in.

Deelnemers aan haar lessen en cliënten van 1 op 1-trajecten ervaren Ingrid als iemand die veiligheid biedt en met een positieve energie. Ze weet precies aan te sluiten bij wat er nodig is om weer te landen in jezelf en je eigen kracht te hervinden.

In dit retreat brengt Ingrid haar enthousiasme, kennis, vaardigheden bij elkaar en laat ze jou in een veilige bedding landen in jezelf.

Meer over Ingrid