Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

YOGA

Ben jij dit:
Je voelt je stijf, gespannen en vermoeid. Je energie stroomt niet lekker. Je voelt dat je weer in beweging wilt komen. Maar de sportschool: dat is niks voor je!


Of dit:
Je voelt je eigenlijk altijd onrustig. Je ervaart een hoge (werk)druk. Diepe vermoeidheid. Misschien leef je al een tijd met chronische klachten. Of ben je aan het herstellen van een ziekte of burn-out of zit je tegen dat laatste aan. Ze zeggen dat je moet ontspannen, maar dat vind je heel lastig... hoe doe je dat in hemelsnaam?


In beide gevallen kunnen mijn yogalessen iets voor jou zijn.


Kies voor je wekelijkse portie selfcare, of sluit aan bij de (on)regelmatige extra lange, speciale sessies.

Wekelijkse yoga groepslessen:

- 'krachtig in balans' yoga, een hatha yogales met een fijne combinatie van kracht en dynamiek, strekkingen, aandacht en rust.

- 'reconnect yoga', ook een hatha yogales, en dan met meer rust en ontspanning dan 'krachtig in balans'.

- 'restorative yoga', een yogavorm die diepe ontspanning en herstel ondersteunt.

(On)regelmatige groepslessen:
Maandelijks 'Relax, Reset & Restore' (een ultieme combinatie van restorative yoga en yoga nidra).

En daarnaast soms andere Specials, bijvoorbeeld met cacao, klank, reiki.

Seizoen:
In de zomer, bij goed weer, geef ik hatha yogales in het Philips van Lenneppark.

 • 100% tijd voor jezelf

 • zakken in je lichaam, herstellen

 • meer kracht, ruimte en ontspanning

 • YOGA AANBOD

  KRACHTIG IN BALANS

  Breng meer balans in jezelf, in jouw lichaam en geest, en voel je vitaler.

  Deze hatha yogales met vitaliserende houdingen, beweging, adem en aandacht combineert kracht, ruimte, aandacht en rust. Zo beoefenen we zo moeiteloos mogelijk yoga, altijd binnen jouw eigen mogelijkheden.

  Iedereen kan meedoen. Je hoeft niet flexibel, slank of jong te zijn om aan yoga te doen. Het vraagt wel van jou dat je oefent in het stoppen jezelf met anderen te vergelijken. Yoga doe je voor jezelf en voor niemand anders en altijd binnen jouw mogelijkheden. Zo kom je bij de werkelijke betekenis van yoga: verbinding. Met alles wat jij bent: je lichaam, geest en ziel. 

  Deze yogales heeft wat meer dynamiek, we maken ruimte door diepere stretches, nemen krachtige houdingen aan en brengen flow in je beweging. Natuurlijk is er ook altijd de oefening in balans. Ik nodig je uit om je grenzen te onderzoeken.

  Door de (altijd vriendelijke) uitdagingen van deze les leert je zenuwstelsel op een gezonde manier met stressvolle situaties om te gaan. Dat helpt je in je dagelijkse leven.

  Zo werk je op een fijne manier ook aan je (veer)kracht!

  Na de les kun je nog even blijven voor een kopje thee.

  Wil je (eventueel naast de groepsles) persoonlijke begeleiding op jouw thema's in de yoga? Kies dan voor een aantal privélessen.

  RECONNECT YOGA

  Breng flow, rust en balans in je leven.

  In een combinatie van houdingen, beweging, adem en aandacht nodigt deze hatha yogales je aandacht uit naar binnen. Je leert steeds beter (in) jezelf te voelen en zo komen jouw lichaam en geest meer in balans.

  Je beoefent yoga zo moeiteloos mogelijke, altijd binnen je eigen mogelijkheden. Daarbij zijn ingewikkelde houdingen niet perse nodig.

  Naast rustige yogaoefeningen die je kracht en ruimte geven, is er ook meer tijd voor ontspanning en jouw weg naar binnen. Bijvoorbeeld met ademoefeningen, meditatie en restorative yoga.

  Dat betekent dat ik je fysiek iets minder uitdaag dan bij Krachtig in balans, maar dat je wel op een andere wordt uitgenodigd jezelf te ervaren.

  Na de les kun je nog even blijven voor een kopje thee.

  RESTORATIVE YOGA

  Voor ontspanning, diepe rust en bewustzijn, met ondersteuning, mindfulness en ademfocus

  In een restorative yogales lig of zit je in houdingen waarin je lichaam volledig is ondersteund. Dat doen we met bolsters, kussens en dekens. Zo kunnen je spieren zich volledig ontspannen en kan je energie weer beter stromen. Dit draagt bij aan herstel (bij ziekte, en ook bij energetische onbalans).

  Ik begeleid je aandacht naar je lichaam en de adem. Dit versterkt het ontspannende effect. Prikkels beperken we zoveel mogelijk. Zo kom je met restorative yoga in een diepe rust en ontspanning.

  Beoefen je deze yogavorm vaker, dan gaat dit ontspannen je steeds gemakkelijker af. Niet alleen tijdens de sessies, ook in je dagelijkse leven! Je voelt ook steeds beter wat je nodig hebt, en leert zo om beter voor jezelf te zorgen.

  Deze les is voor jou wanneer je je vaak onrustig voelt, hoge (werk)druk ervaart, heel moe bent, chronische klachten hebt. En veel spanning in je lichaam hebt, maar het je maar niet lukt om te ontspannen.

  Na de les kun je nog even blijven voor een kopje thee.

  Er is méér dan de wekelijkse lessenNaast de wekelijkse lessen Restorative yoga kun je ook regelmatig extra lang genieten van deze yogavorm. Op (meestal) de 4e vrijdag van de maand geef ik de Special 'Relax, Reset & Restore' van 2 uur: een combinatie van restorative yoga met yoga nidra. En soms zijn er nog andere Specials waarbij restorative yoga centraal staat. Houd daarvoor mijn evenementenkalender op Hipsy en mijn socials in de gaten!

  Wil je graag in een kleine setting restorative yoga ervaren, of ga je liever voor een uitgebreide privésessie voor 2 met fijne extra's, zoals ceremoniële cacao en klank? Kies dan voor een privéles of het mini-retreat voor 2!

  WANNEER ZIJN DE LESSEN?

  Wil je per week meerdere lessen volgen? Dat kan! Ik heb een speciaal tarief wanneer je kiest voor 2 lessen per week. Volg 2x een hatha yogales, 2x een restorative yogales, of combineer beide! De keuze is aan jou.

  MAANDAG
  13.15 - 14.30 uur Restorative yoga
  18.45 - 20.00 uur Reconnect yoga (vanaf februari)

  WOENSDAG
  18.45 - 20.00 uur Krachtig in balans
  20.30 - 21.45 uur Restorative yoga

  VRIJDAG
  Elke 4e vrijdag van de maand:
  19.15 - 21.15 uur Special: 'Relax, Reset & Restore' (Restorative yoga & Yoga nidra)

  Je vindt alle Specials in de agenda en op mijn Hipsy evenementenpagina!

  “ONS LICHAAM VERTELT ONS ZONDER WOORDEN WAT AANDACHT VRAAGT.

  IK GELOOF DAT WE DOOR ERNAAR TE LUISTEREN DE VERBINDING TUSSEN LICHAAM, GEEST EN ZIEL KUNNEN HERSTELLEN.”

  VEELGESTELDE VRAGEN OVER YOGA

  Welke yogavorm past bij mij?

  In het kort:

  • Ben je in een redelijke conditie en wil je je lichaam een beetje uitdagen en tegelijkertijd ontspanning ervaren? Dan is Krachtig in balans voor jou!
  • Wil je je aandacht meer naar binnen brengen en meer flow in je leven, maar dit wel wat rustiger aan doen? Dan past Reconnect yoga bij je!
  • Ervaar je chronische pijn en/of vermoeidheid? Dan is Yoga op maat iets voor jou!
  • Ben je herstellend van ziekte of burnout, zit je heel laag in je energie, vind je ontspannen lastig, kun of mag je niet teveel bewegen? Dan kan Restorative yoga voor jou passend zijn!

  In de beschrijving hierboven van de verschillende yogavormen vertel ik je meer over de soorten yoga die ik aanbied. Kom je er toch niet uit? Neem dan even contact met me op. Via een mailtje of boek een videocall in. Dan kijk ik even met je mee of er een les is die bij jou past.

  Kan ik ook met chronische klachten bij je terecht?

  Neem even contact met me op, dan kijken we samen of er een les is die bij jou kan passen.

  Wat voor mensen komen naar jouw lessen?

  De deelnemers aan mijn lessen zijn 'gewone mensen', net als jij en ik. Mijn lessen zijn geen modeshow van hippe leggings en yoga-outfits, maar iedereen draagt gewoon kleding waarin hij of zij zich lekker voelt en gemakkelijk in kan bewegen.

  Verder hangt het natuurlijk af van de yogavorm.

  • In de hatha yogalessen komen zowel mannen als vrouwen die wat diepgang en fysieke uitdaging fijn vinden en tegelijkertijd ook rust zoeken, omdat het leven al zoveel van hen vraagt.
  • De restorative yogalessen trekken mensen die het lastig vinden om te ontspannen, mensen met een druk leven, mensen die zichzelf wekelijks of maandelijks diepe ontspanning en me-time gunnen en ook mensen die herstellend zijn van ziekte of burn-out.

  Mijn cursisten zijn net als ik down-to-earth, heel pragmatisch en 'van deze wereld' en tegelijkertijd voelen de meesten wel een verbinding met iets groters.

  Wat als ik een les mis omdat ik op vakantie ga?

  In je abonnementsprijs is 8 weken vakantie verrekend. Ik neem zelf 7 weken vakantie per jaar. Dat betekent dat er sowieso wat ruimte is om eens een les te missen. Loopt jouw vakantie niet gelijk met de weken dat er geen lessen zijn? Dan kun je de gemiste lessen inhalen op andere momenten tijdens de looptijd van je abonnement, mits er plaats is. Je volgt dan dus voor of na je vakantie een extra les. Ook kun je op een andere dag dan je 'vaste les' je les inhalen. Ga je regelmatig weg op andere momenten dan ik vakantie heb ingepland, en voorzie je dus dat je veel lessen mist? Dan kun je ervoor kiezen om steeds een losse maand aan te schaffen in plaats van een doorlopend abonnement. Dat kan wel alleen als er dan nog plaats is in de groep.

  Hoe groot zijn de groepen?

  In mijn praktijkruimte is in een yogales plaats voor maximaal 8 deelnemers.

  Moet ik yogakleding aan?

  Wat is 'yogakleding' eigenlijk?

  Het is in ieder geval geen modeshow in mijn lessen :-) Het is vooral belangrijk dat je kleding draagt waarin je lichaam vrij kan bewegen en zonder harde delen (zoals riemen, knopen en ritsen). Dat kan 'yogakleding' zijn, maar ook iets anders wat stretchy of ruim genoeg is.

  Kan ik een proefles volgen?

  Jazeker, je kunt om kennis te maken een losse les boeken. Daarvoor betaal je 15 euro. Om te ervaren of een bepaalde soort les bij je past, raad ik je overigens aan om 4 lessen te proberen. Op die manier gun je jezelf de tijd om echt te voelen wat de yoga voor je doet en of de gekozen les bij je past. Na 1 les kan dat nog heel lastig zijn, zeker wanneer yoga nieuw voor je is. Je kunt (ook na je proefles) je eerste 4 lessen met korting volgen door met een kortingscode een losse maand yogales aan te schaffen. Meer info hierover vind je op de Tarievenpagina.

  Merk je na je eerste les dat de gekozen yogavorm niet past, dan kun je een van de andere yogavormen proberen.

  Na je losse les of proefmaand besluit je dan of je doorgaat. Je kunt dan kiezen voor losse lessen, losse maanden, of een doorlopend abonnement dat je via automatische incasso betaalt per maand, half of heel jaar. Een abonnement is voordeliger dan losse maanden en dan ben je ook van je plek in de groep verzekerd.

  Wat is het verschil tussen restorative yoga en yin yoga?

  Bij yin yoga breng je bewust strekking in je lichaam en ontspan je zoveel mogelijk in die houdingen. Restorative yoga is erop gericht volledig te ontspannen en geen actieve strekking op te zoeken. Door de ondersteuning met zachte materialen en de langere tijd (10 tot 20 minuten) in een vorm (bij yin is de ondersteuning veel minder en blijf je 3 tot 10 minuten in een houding) geeft restorative yoga het lichaam meer gelegenheid om spanning volledig los te laten.

  Verder werk ik bij restorative yoga met veel zachte materialen als steun. Bij yin yoga zijn dit vaker ook hardere materialen, zoals blokken. En anders dan in de meeste yin yogalessen gebruik ik geen muziek en is er veel stilte, wat het kunnen ontspannen bevordert.

  In yin yoga is veel aandacht voor gerichte strekking van de meridianen. Daarop ligt bij restorative yoga geen focus (ook omdat we ons niet op strekking richten).

  Yoga is toch altijd ontspannend? Wat maakt restorative yoga anders?

  Elke vorm van yoga heeft ontspanning als effect, mits het op de juiste manier wordt aangeboden en je het ook op de juiste manier beoefent. Een yogales die een goede balans kent tussen activering en ontspanning brengt het sympatische en parasympatische zenuwstelsel met elkaar in evenwicht.
  Restorative yoga is volledig gericht op het activeren van het parasympatische zenuwstelsel. Als dit deel van het zenuwstelsel actief is ben je in een ontspannen staat van zijn, waarin belangrijke lichaamsprocessen optimaal hun werk kunnen doen, zoals de spijsvertering, hormoonhuishouding en ademhaling. Omdat restorative yoga zich alléén daarop richt, is deze yogavorm éxtra ontspannend. 

  Ik wil meer ruimte in mijn lichaam. Wat past dan het best?

  Spanning in de weefsels beperkt de bewegingsruimte in het lichaam. Door spanning los te laten ontstaat er meer ruimte. Wanneer je heel veel spanning in je lichaam hebt en je hebt geen idee hoe deze los te laten, dan kan restorative yoga een goede start zijn om hiermee te oefenen. Je lichaamsbewustzijn neemt daarbij ook toe.


  Wil je (evt. later) liever in beweging komen, dan zijn Reconnect yoga of Krachtig in balans fijne lessen om actieve stretches toe te voegen aan je practice. Met de verschillende vormen van yoga breng je actief ruimte in je lichaam, en oefen je om tegelijkertijd om je lichaam ontspannen te houden.

  Kan ik altijd meedoen?

  In principe wel. We kunnen oefeningen aanpassen, zodat deze voor iedereen geschikt zijn, en hulpmiddelen gebruiken als blokken, riemen of een yogastoel. Ben jij hypermobiel? Dan is het verstandig om te kiezen voor een yogales die je spieren versterkt. Door restorative yoga zou je té ontspannen in je spieren kunnen worden, waardoor je blessures krijgt.

  Hoe lang duren de lessen?

  De wekelijkse lessen duren 75 minuten. De maandelijkse Specials duren 2 uur en overige Specials kunnen langer duren. Check hiervoor de agenda en Hipsy.

  Moet ik mijn eigen matje meenemen?

  In mijn praktijk zijn yogamatten aanwezig. Wil je liever je eigen mat gebruiken? Dat kan natuurlijk! Neem 'm dan gerust mee. Verder heb ik dekens, kussens, bolsters, blokken en riemen. Gebruik je graag een eigen deken of wil je zeker weten dat je het warm genoeg hebt? Neem dan je eigen deken mee.

  Voor de dieptemassage breng je 2 grote doeken mee. Dit kunnen badlakens zijn, maar ook een hamamdoek is heel fijn. Het is het meest ideaal als je er helemaal op past.

  Voor de yogamassage breng je 1 grote doek mee.

  DEELNEMERS AAN HET WOORD

  Lees hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers aan mijn yogalesssen.

  "Ingrid weet de werelden van hoofd, hart en lichaam ogenschijnlijk eenvoudig met elkaar te verbinden"

  “De yogalessen van Ingrid zijn altijd fijn in evenwicht. Er is ruimte om te voelen en om contact te maken met je lichaam, evenals ruimte om je grenzen op een speelse manier te verleggen. Ingrid is een ervaren mens en docent en nodigt telkens uit om met respect voor je lichaam en voor jezelf te voelen wat jouw lichaam die les nodig heeft. Ingrid’s stijl is zowel warm, zachtaardig en intuïtief, als helder en dicht bij de realiteit zoals die is. Ze weet de werelden van hoofd, hart en lichaam ogenschijnlijk eenvoudig met elkaar te verbinden. Dat is een waardevolle kracht.”

  Sophie (27)


  "Ik kan weer in mijn lichaam zijn en voel me minder snel gespannen"

  Jouw lessen doen me zo goed. In het begin vond ik het heel moeilijk om in mijn lichaam aanwezig te zijn. Maar nu ik een paar maanden verder ben, gaat dat veel beter. Ik voel ook meer energie en mijn spanning loopt minder snel op.

  J (65)

  "Je komt helemaal tot rust, zowel je spieren als je geest"

  Deelgenomen aan een sessie "Restorative yoga" en dat was heerlijk. Op een rustige manier ga je in een niet-inspannende houding liggen en kom je helemaal tot rust. Zowel je spieren als je geest. Hoewel ik volledig wakker was, zakte mijn hartslag tot bijna het niveau als in een slaap.

  Aanrader!

  Hans (64)

  TWIJFELS OVER WELKE YOGAVORM BIJ JE PAST?

  Boek dan een (video)call van maximaal 30 minuten met me in. Daarin bespreken we je vraag en kijken we of er binnen mijn aanbod iets is wat jou bij jou daarbij kan helpen.

  Fijn, ik wil graag even met je bellen!

  LAAT JE ENERGIE STROMEN

  Ik geloof erin dat we met yoga en adem veel in het lichaam in beweging kunnen brengen en daarmee ook in andere lagen in onszelf. Én ik weet dat niet elke vorm van yoga voor iedereen op elk moment in het leven passend is. Daarom bied ik meerdere yogavormen aan. Je kiest de vorm die nú bij jou past. Verandert dit? Dan verander je ook gewoon van les.

  Meer over mij weten?

  MIJN AANBOD

  Naast yoga kun je bij mij ook terecht voor massage en 1-op-1 sessies.
  Ben je daar nieuwsgierig naar? Hieronder vind je het overzicht van mijn aanbod.