Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

LEVEN ZOALS JE ÉCHT BENT

ZOMER YOGARETREAT

yoga - meditatie - massage - reiki - human design - natuur - vegetarisch eten - tijd voor jezelf

Je voelt een diep verlangen om te leven zoals je écht bent. Maar, wie ben je dan? Als je toch eens meer kon stilstaan om daarbij te komen...

Goed nieuws: deze zomer kun je de tijd nemen om je te verbinden met wie je echt bent! In een geweldig 4-daags zomerretreat met als centrale thema: 'leven zoals je écht bent'.

Vanuit meerdere invalshoeken ga jij op ontdekkingstocht naar wie je eigenlijk bent. Naast yoga, meditatie en meer ga je ook actief aan de slag met Human Design! Want als er íets is wat je laat zien wie je bent, is het wel je eigen HD blauwdruk.

Van 16 tot en met 19 juli 2024 in Oisterwijk, Noord Brabant. Ben jij erbij?

Ik wil hierbij zijn

YOGARETREAT 2024
'LEVEN ZOALS JE ÉCHT BENT'

Van 16 tot en met 19 juli 2024 ontvang ik jou 4 dagen (3 nachten) in Retraite de Logt. Vier dagen waarin ik je meeneem naar wie jij écht bent. Dat doen we met yoga, meditatie, ademoefeningen, cacao, creatieve oefeningen en meer. Én dit jaar heb ik een gaste: Sharon van Ommen van Sharpa coaching. Zij is gespecialiseerd in een onderwerp dat helemaal aansluit bij het thema: human design!

Deze 4 dagen helpen je om je verbinden met wie je écht bent. In een prachtige omgeving, met heerlijk en gezond eten ga je waardevolle ervaringen opdoen én genieten van ultieme me-time voor jou!

PROGRAMMA
Het programma wordt tot het laatste moment nog verder ingevuld.

Maar, je kunt in ieder geval rekenen op:

 • yoga (hatha-restorative-nidra)

 • meditatie

 • ademoefeningen

 • ceremoniële cacao

 • creatieve oefeningen

 • kennis over jouw human design

 • heerlijk vegetarisch eten

 • de hele dag koffie en thee

 • elke dag ruim vrije tijd

 • mogelijkheid voor 1 op 1 sessies

 • Er is buiten de groepssessies genoeg tijd om te doen wat jij nodig hebt.

  Natuurgebied de Kampina, met de prachtige vennen, ligt direct achter ons verblijf. Perfect om in je vrije tijd een heerlijke wandeling te maken. En wie weet pikken we hier ook nog een mooie zonsondergang mee!

  Neem een powernap, lees eindelijk dat ene boek, ontspan met een kop thee of knoop een waardevol gesprek aan met een van de andere deelnemers in de buitenkamer. Of neem juist alle ruimte om in stilte met jezelf te zijn. Ook kun je een 1 op 1 sessie van 1 uur* inplannen met mij (voor massage, reiki, coaching).

  Verbind je met wie jij écht bent

  Vier dagen dus waarin alles erop is gericht om je te verbinden met wie je écht bent en waarin je je -naar behoefte- van daaruit ook kunt verbinden met anderen.

  We verblijven met een groep van minimaal 9** en maximaal 12 deelnemers in Retraite de Logt, De Logt 3A in Oisterwijk, Noord Brabant, op een half uurtje rijden vanaf Eindhoven.

  * Extra kosten per sessie van 1 uur: € 50,00 (speciale retreat-prijs). Er is tijdens het retreat een maximaal aantal sessies beschikbaar.

  ** Lees verderop alles over de annuleringsvoorwaarden.

  Meer over kosten en annulering

  HET PROGRAMMA

  -concept-

  • DINSDAG 16 JULI**

  • 16.30 - 17.00 uur aankomst - welkom

   17.00 uur openingscirkel

   18.00 uur diner

   19.30 uur restorative yoga & yoga nidra

   21.30 uur rust

  • WOENSDAG 17 JULI**

  • 07.30 uur thee en fruit

   08.00 uur meditatie - adem - yoga

   10.00 uur workshop Leven volgens je Human Design door Sharon

   12.15 uur lunch

   13.15 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

   16.00 uur groepssessie -nog in te vullen- **

   17.30 uur diner

   19.00 uur restorative yoga, reiki & klankbad

   21.30 uur rust

  • DONDERDAG 18 JULI**

  • 07.30 uur thee en fruit

   08.00 uur meditatie - adem - yoga

   10.00 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

   12.15 uur lunch

   13.15 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

   16.00 uur groepssessie -nog in te vullen- **

   17.30 uur diner

   19.00 uur -nog in te vullen- ***

   21.30 uur rust

  • VRIJDAG 19 JULI**

  • 07.30 uur thee en fruit

   08.00 uur meditatie - adem - yoga

   10.00 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

   12.15 uur lunch

   13.15 uur me-time en mogelijkheid 1 op 1 sessie

   16.00 uur sluitingscirkel

   17.00 uur afscheid - vertrek   **  programma en planning worden nog verder ingevuld

   *** het avondprogramma wordt per dag passend en in overleg ingevuld

  • FIJN OM TE WETEN

  • De maaltijden worden dagvers bereid met zoveel mogelijk duurzame, lokale ingrediënten.


   Je kunt op het terrein van Retraite de Logt parkeren. Wanneer je kunt carpoolen, dan is dit wel heel fijn. Het scheelt parkeerruimte, brandstof en kan ook nog eens heel gezellig zijn :-) Bij het boeken kun je aan mij laten weten of jij jouw auto wilt delen of dat je met iemand wilt meerijden. Dan kijk ik of ik matches kan maken.


   Er is wifi aanwezig. Ik raad je wel aan om je telefoon zoveel mogelijk uit te laten, indien mogelijk, zodat je zoveel mogelijk bij jezelf kunt zijn. Je kunt het thuisfront de contactgegevens van de eigenaars geven, zodat ze altijd iemand kunnen bereiken in geval van nood, ook wanneer wij in een sessie zitten en onze telefoons uit of op stil staan.

  Boek je plek
  • DE LOCATIE EN OMGEVING

  • We verblijven in Oisterwijk, in Retraite de Logt. Dit is een prachtige, nieuwe retraitelocatie, op een half uur rijden vanaf Eindhoven.


   Je hebt je eigen, eenpersoons, met comfort ingerichte slaapkamer, met uitzicht op de prachtig aangelegde tuin aan de voorkant of de natuur en paardenwei aan de achterkant. Je hebt je eigen wastafel en bureau met stoel. De 5 douches en 6 toiletten delen we met elkaar. De slaapverblijven, douches en toiletten zijn op de begane grond.


   Op de eerste verdieping (bereikbaar via een prachtige trap en lift) hebben we onze eigen yogaruimte en een grote tafel waaraan we samen kunnen eten. Ook vind je hier veel verschillende zithoekjes. Op de entresol is ook nog een rustige stilteruimte met kleine bibliotheek.


   Buiten vind je aan de voorkant de buitenkamer, een prachtig aangelegde tuin, die privacy geeft en waar we ook buiten kunnen werken. Ook aan de achterkant van het gebouw is ruimte om bij goed weer buiten yoga te doen, of te dansen :-).


   Retraite de Logt ligt in het buitengebied van Oisterwijk, aan de rand van natuurgebied de Kampina. Dit afwisselende bosgebied met sfeervolle vennen, verscholen heideveldjes en sprookjesachtige doorkijkjes is een heerlijke omgeving voor een (stilte)wandeling.


   Het mooie dorp Oisterwijk ligt dichtbij, dus mocht je eens de levendigheid willen opzoeken dan ben je daar zo.


   Lees meer over de omgeving op de website van Retraite de Logt

  WAT IS HUMAN DESIGN?

  Human design geeft jou de blauwdruk van wie je werkelijk bent. Aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Designsysteem je een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt op welke vlakken jouw kwaliteiten liggen, hoe je van daaruit jouw unieke en authentieke bijdrage aan de wereld kunt leveren en hoe je keuzes maken die je helpen je verder te ontwikkelen.

   

  Human Design is een relatief jong systeem. Eind jaren 80 ontstond het uit een combinatie van verschillende esotherische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala, de Vedische chakraleer en daarnaast astronomie, biochemie en quantumfysica.


  Heel belangrijk bij het toepassen van Human Design in je leven is het voelen in je lichaam. Daarom zijn yoga (en alles wat we op het retreat doen) en Human Design zo'n goede match! Ik ben dan ook heel blij dat ik het deze zomer als extra thema kan aanbieden! En dan nog wel door een coach met expertise op dit gebied: Sharon van Ommen.

  WIE IS SHARON?

  Sharon werkt als coach en ondersteunt wie bijvoorbeeld blijft aanlopen tegen steeds dezelfde dingen in relaties/werk/leven, of wie betere keuzes wil maken, uit het alsmaar denken wil stappen, wie zich afvraagt 'wie ben ik?', 'waar ben ik goed in?', 'wat wil ik met mijn leven?' of 'waar ligt mijn kracht?'.


  Daarbij gebruikt ze het Human design-systeem als basis, omdat het snel inzicht geeft, praktisch is en visueel ondersteunt.


  Ken jij jouw Human Design chart al? Je kunt deze gratis downloaden via haar website. Ga je mee? Dan vragen we je om je gegevens door te geven zodat Sharon jouw chart voor je kan maken en de workshop kan afstemmen op de charts van alle deelnemers.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  In welke yogastijl zijn de yogalessen?

  De yogalessen in de ochtend zijn hatha yoga. Ik zorg dat deze voor iedereen geschikt zijn.

  In de avond combineer ik restorative yoga met yoga nidra of een klankbad.

  Ik heb nog nooit yoga of meditatie gedaan. Is dit retreat dan wel geschikt voor mij?

  Absoluut! Alles wat we doen is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren beoefenaars. Vorig jaar was bij het retreat een deelneemster die nog nooit yoga had gedaan. Het retreat heeft haar zó geïnspireerd, dat ze sindsdien wekelijks yogales is gaan volgen!

  Moet ik aan elke sessie meedoen?

  Je hebt alle vrijheid om al dan niet bij de sessies aan te sluiten. Het gaat er om dat jij ontvangt en doet wat je nodig hebt om te leven zoals je écht bent.

  Wat houdt het avondprogramma in?

  De invulling van de avond is per keer verschillend en wordt tijdens het retreat bekend gemaakt. Denk aan een avondwandeling in stilte, een zonsondergang, samen muziek maken, zingen en / of dansen. Of ben lekker op jezelf en relax in een van de fijne zitplekjes van ons verblijf.

  Ik volg een dieet / heb allergieën. Kan daarmee rekening worden gehouden?

  Zeker! De maaltijden zijn sowieso vegetarisch. Verdere wensen bespreek ik nog met de locatie. Medisch noodzakelijke aanpassingen zijn mogelijk. Daarvoor wordt per dag 20 euro per persoon in rekening gebracht. Bij het boeken kun je je dieet doorgeven. De factuur hiervoor ontvang en betaal je apart.

  Moet ik handdoeken en beddengoed meebrengen?

  Dat is niet nodig. Retraite de Logt zorgt voor beddengoed en handdoeken. Het is wel fijn als je zelf een badjas meebrengt om aan te trekken als je gaat douchen en sloffen of sokken. Bij binnenkomst wissel je namelijk je buitenschoenen voor sloffen of sokken: de binnenruimte is schoenenvrij.

  Moet ik mijn human design blauwdruk al kennen?

  Nee hoor, dat is niet nodig. We vragen je wel om bij aanmelding je geboortegegevens met ons te delen (geboortedatum, -plaats en -tijd). Sharon zorgt er dan voor dat jij aan het begin van de workshop je chart krijgt. Deze informatie gebruikt ze ook om de workshop voor te bereiden.

  Wat voor kleding heb ik nodig?

  Voor de yogalessen is het fijn om kleding te dragen waarin je je gemakkelijk kunt bewegen, zonder harde onderdelen. Verder is het fijn om stevige schoenen bij je te hebben om te wandelen en kleding die past bij het weer. Zodat je in de ochtend en/of avond buiten kunt zitten of wandelen. Neem kleding mee die je warm genoeg houdt, ook als het wat fris is.

  Wat moet ik meebrengen voor de yoga?

  In Retraite de Logt zijn voor alle deelnemers yogamatten, meditatiekussens, bolsters, riemen, blokken, oogkussentjes en dekens aanwezig. Wil je liever je eigen spullen gebruiken? Breng die dan gerust mee.
  Breng daarnaast nog een extra eigen deken mee en 2 stevige kussentjes voor tijdens de restorative yogasessies.

  Zijn de 1 op 1-sessies inclusief?

  Je kunt tijdens het retreat een 1 op 1-sessie van 1 uur met mij boeken. Je betaalt voor jouw sessie het speciale retreat-tarief van 50 euro voor 1 uur. Weet je nu al dat je graag zo'n sessie wilt? Geef dit dan bij je boeking alvast aan. Je ontvangt van mij dan een aparte factuur. Tijdens het retreat boeken kan natuurlijk ook, zolang er plaats is. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

  Hoe is de bereikbaarheid van de locatie?

  Retraite de Logt ligt in het buitengebied van Oisterwijk, Noord Brabant en is goed bereikbaar met de auto. De NS-treinstations Boxtel en Oisterwijk liggen op ongeveer 6 km afstand. Heb je geen auto of kun je juist iemand een lift bieden? Laat me dat dan weten bij je boeking. Dan kijk ik hoe ik jullie kan matchen. 

  Kan ik gratis parkeren?

  Ja, op het terrein van Retraite de Logt kun je gratis parkeren.

  Deel ik mijn kamer?

  Tijdens dit retreat heb je een kamer voor jou alleen. Met wastafel. Douche en toilet delen we met elkaar.

  Wat voor bedden zijn het?

  De kamers hebben bijzondere bedden. Je slaapt in een soort 'bedstee' (zonder gordijntje) in je kamer. In de ene kamer is het bed beneden, in de andere kamer slaap je boven. De bedden zijn ruim: 1.00 meter breed en 2.20 meter lang. De achterwand aan het hoofdeind is zacht, zodat je daar fijn tegenaan kunt zitten. Je bed is zo ook een fijn terugtrekplekje.

  Hoe zit het met boeken en annuleren?

  Boeken kan via de buttons op deze pagina. Over de annuleringsvoorwaarden lees je verderop meer.

  ERVARINGEN VAN EERDERE DEELNEMERS

  Ik heb hieraan deelgenomen omdat ik heel graag een yoga retreat een keer wou ervaren en invoelen. Ik had vooraf twee woorden waar ik aan wou gaan werken. Dat was en is nog steeds pittig. Alleen door die twee woorden kreeg ik tijdens de retreat voor mij totaal nieuwe, mooie onverwachte inzichten. Die twee woorden hebben ervoor gezorgd dat ik een aantal beslissingen heb genomen die een diep verborgen stuk in mij geheeld hebben. En dat heeft mij en op een aantal vlakken een rust gegeven. Mijn privé omgeving reageerde aangenaam verbaasd/verrast op deze besluiten. Heel mooi om dat te mogen ervaren. Vooralsnog blijven deze twee woorden heel belangrijk voor mij.


  Marinka

  over zomerretreat 2023

  Mijn intentie voor deelname aan deze retreat was vooral landen in mezelf, voelen, rust en ontspanning. Voor mij was dit een eerste ervaring met een retreat. Ik heb de onderdelen in het programma en de begeleiding van Ingrid als heel prettig ervaren. Het programma vormde voor mij een mooi geheel en hierdoor werd ik als vanzelf getriggerd om een begin te maken aan bijzondere en helende reis. Dit vond ik heel verrassend aan de retreat. Ik heb heel veel mooie momenten van inzicht ervaren, die in mijn ogen te danken zijn aan de afstemming van het programma en begeleiding. De onderdelen waarbij ik uitgenodigd werd om buiten mijn comfortzone te gaan zijn me heel erg bijgebleven, ze waren fantastisch en ik voelde me heel erg veilig en fijn omdat te mogen doen. Voor mij is de retreat een eerste stap naar een nieuw begin geweest en daar ben ik met name Ingrid ontzettend dankbaar voor.


  Evelien

  over zomerretreat 2023

  Ik had een sterke behoefte aan diepe ontspanning, rust en tijd voor mezelf. Deze retreat kwam als een groot cadeau op mijn pad. Op een heerlijke en comfortabele plek in Brabant was er ruimte om te kunnen vertragen. De diversiteit aan sessies nodigde mij telkens weer uit om te verzachten en te landen in mijn lichaam. De vrije tijd tussen de sessies vond ik heerlijk: Wandelen, lezen en reflecteren over hetgeen wat ik tijdens de sessies had ervaren. Zo kon ik nog meer tot mezelf komen. De prachtige omgeving en het lekkere eten waren de kers op de taart!


  Dorien

  over zomerretreat 2023

  Ik ben nog altijd zo blij dat ik dankzij jouw retreat de kracht van yoga heb mogen ontdekken! Het is zo ondersteunend in het proces waar ik in zit en kan me in de toekomst ook nog zoveel brengen. Dankjewel!


  deelnemer over zomerretreat 2023

  1234

  WAT ZIJN DE KOSTEN?

  Voor dit retreat van 4 dagen, 3 nachten hanteer ik dit jaar 3 tarieven.

  Het 'gewone' tarief is € 725,00. Ik heb dit 'Eerlijk gevoel' genoemd. Dit tarief dekt de kosten en zorgt voor een redelijke vergoeding voor mij.


  Heb jij wat meer te besteden en wil je iemand die minder te besteden heeft de mogelijkheid geven deel te nemen? Dan kun je het ticket 'Ondersteunend gevoel' aanschaffen voor € 795,00.


  Ben je minder draagkrachtig, is € 725,00 teveel voor je, maar wil je toch graag mee? Voor maximaal 2 deelnemers heb ik het tarief 'Gesteund gevoel' beschikbaar. Je betaalt dan € 650,00. Nadat een ticket 'Ondersteunend gevoel' is verkocht wordt een 'Ondersteund gevoel'-ticket beschikbaar.


  Je hoeft niet verantwoorden welk tarief je kiest. Ik vertrouw erop dat je bijdraagt wat voor jou passend voelt.  WAT IS WEL EN NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN?

  Alle tarieven zijn inclusief: je verblijf, maaltijden, gezonde snacks en drinken (water, koffie en thee, geen alcohol), gebruik van bed- en linnengoed, materialen en alle groepslessen.

  En exclusief: je reiskosten, eventuele 1 op 1-sessie van 1 uur à € 50,00 (beperkt aantal plaatsen beschikbaar), en je eigen reis- en/of annuleringsverzekering.

  ANNULERINGS-VOORWAARDEN

  VOOR DE ORGANISATIE
  Het retreat gaat door!

  VOOR DE DEELNEMER
  Na je betaling is je deelname in principe definitief. Komt er toch onverwacht iets tussen en moet je annuleren? Dan kan dit kosteloos tot 15 april 2024.

  Daarna bedragen de annuleringskosten:

  • Tot 15 mei 2024 25 % van het boekingsbedrag.
  • Tot 15 juni 2024 50 % van het boekingsbedrag
  • Vanaf 15 juni kan ik je helaas geen geld teruggeven en ben je 100% van het boekingsbedrag verschuldigd.

  Een alternatief is dan om je deelname aan iemand anders door te geven. Doe dit altijd in overleg met mij, want als het retreat vol is, kunnen we misschien iemand op de wachtlijst blij maken. Dat is dan win-win!

  Ik wil erbij zijn!

  OVER INGRID

  Ingrid de Graaff (1970), de organisator en docente van dit retreat, geeft al sinds 2017 yogales in diverse stijlen. Hatha yoga, restorative yoga en yoga nidra zijn haar favorieten. Sinds een aantal jaar rekent ze ook massages en reiki tot haar favorieten.

  Haar eigen yogareis begon 7 jaar eerder, na een diagnose die haar volledig in het nu bracht en erom vroeg dat ze opnieuw naar haarzelf ging kijken. Yoga hielp haar om steeds meer te leven vanuit wie ze wérkelijk is. Ze bewandelt haar weg vanuit een holistische gedachte: naast yoga bracht ze aanpassingen in haar voeding, ontving ze coaching, ademwerk, massage en allerlei vormen van healing.

  Zeven jaar na haar diagnose ging ze voor de eerste keer naar India om meer over yoga te leren. Drie reizen naar (en trainingen in) India en diverse opleidingen en cursussen in Nederland verder draagt ze zelf haar lessen uit in de wereld; ze geeft yogales, zet yoga ook therapeutisch in, coacht, masseert en geeft reikibehandelingen.

  Deelnemers aan haar lessen en 1 op 1-trajecten ervaren Ingrid als iemand met een positieve energie die veiligheid en ruimte biedt. Ze weet precies aan te sluiten bij jou, zodat jij je steeds meer kunt verbinden met wie je écht bent..

  In dit retreat brengt Ingrid haar enthousiasme, kennis, vaardigheden bij elkaar en geeft ze jou in een veilige bedding ruimte om te oefenen met leven zoals je écht bent.

  Meer over Ingrid