Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

THERAPEUTISCHE MASSAGE EN REIKI

Voel je dat je vast zit? Dat de energie in je lichaam niet lekker stroomt? Misschien voel je je ook wel moe en terneergeslagen?

Dan kan een massage en/of reiki uitkomst bieden!

Breng je energie in beweging met massage en reiki

Met de massages breng ik de energie in je lichaam in beweging, ontstaat er meer ruimte in je lichaam en geest en bereik je een diepe ontspanning.

Je kunt op dit moment bij mij terecht voor 3 soorten massage:

Dieptemassage (met olie, op de huid)

Yogamassage (gekleed, daarbij breng ik jouw lichaam in beweging)

Holistic Pulsing (gekleed, ik breng jouw lichaam op een zachte manier in een prettig ritme in beweging met een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen )

Ook geef ik reiki behandelingen. Reiki is universele levensenergie, en via mijn handen kan deze naar jou stromen. De energie is heel krachtig, brengt ontspanning en stroomt naar waar ze nodig is. Dit kan diepe heling brengen.

Wanneer ik een massage geef, combineer ik die vaak met reiki, tijdens of als afsluiting van de massage. Deze combinatie werkt op een diepe laag en draagt bij aan je heling.

We kiezen de aanpak die past bij jouw behoefte, doel en mogelijkheden.

 • 100% afgestemd op jou

 • lichaams- en energetisch werk

 • therapie en ontspanning

 • WAT KRIJG JE?

  Een sessie duurt 90 minuten. Dat is inclusief kort coachingsgesprek.
  Dat geeft jou de tijd om te landen en informeert mij over wat in jou aandacht vraagt.

  Daarna krijg je de full body massage, reiki sessie of een combinatie van beide, eventueel aangevuld met klank. Je hebt de keuze uit een losse sessie, een intensief pakket van 3 wekelijkse sessies of het zelfzorgpakket van 6 maandelijkse of twee-/driewekelijkse sessies.

  Losse sessie

  Een losse massage en/of reiki sessie is een goede keuze wanneer je voor de eerste keer komt en wilt kennismaken met mij en mijn behandelingen. 


  1 sessie € 95,00

  Intensief pakket

  Je kiest voor 3 wekelijkse sessies massage en/of reiki om duurzaam meer ruimte te brengen in die plekken van je lichaam waar blokkades zitten. Doordat we in de wekelijkse sessies de energie je lichaam steeds weer laten stromen, kan ook daarna jouw levensenergie ook daarna gemakkelijker blijven stromen.


  3 sessies € 275,00

  Zelfzorgpakket

  Het zelfzorgpakket is heel geschikt om jezelf regelmatig 'onderhoud' of zelfzorg te geven.

  Wil je klachten voorkomen? Kies dan voor maandelijkse sessies.

  Wil je je lichaam na een intensief pakket 'goed onderhouden'? Dan zijn twee- of driewekelijkse sessies heel geschikt voor je. Je kunt dit ook geleidelijk laten overgaan in maandelijkse sessies.


  6 sessies € 540,00

  Ja, ik wil graag massage / reiki

  “NEVER PUT OFF YOUR MASSAGE UNTIL TOMORROW IF YOU CAN GET IT TODAY.” 

  THOMAS JEFFERSON

  WAT LEVERT HET JE OP? 

  • meer ontspanning en rust

  • gevoel van ruimte in je lijf

  •  heling en persoonlijke groei

  • vermindering van je klachten

  • een meer optimistisch gevoel

  • meer contact met je lichaam

  Massage en reiki brengen ruimte door blokkades te verzachten of zelfs op te lossen. Dit kan gevoelige plekken raken, fysiek, mentaal én emotioneel. Bij het vrijkomen van energie kunnen emoties weer stromen. Na afloop geeft dit een -letterlijk- opgeruimd gevoel en je voelt je lichter. Je kunt je ook wat wiebelig voelen, wanneer er veel in beweging kwam. Ik zorg er altijd voor dat je ontspannen naar huis gaat.

  De combinatie van massages, reiki, het coachingsgesprek, mijn energie en eventueel klank werkt diepgaand door in je dagelijkse leven.

  "Massages zijn behoorlijk uit mijn comfortzone. Het was voor mij dus belangrijk dat Ingrid op een rustige, opbouwende manier werkt."


  DIT BEN JIJ

  Een massage / reiki sessie legt veel van jezelf bloot. Dat kan letterlijk zijn, maar zeker ook figuurlijk.
  Je lichaam praat zonder woorden.

 • Jij hebt het lef om dit 'jezelf laten zien' aan te gaan. Om het ongemakkelijke in jezelf te voelen, de ruimte te geven, zodat je het kunt loslaten.

 • Je bent eraan toe om je over te geven aan mijn handen. Aan ontvangen. Ook al vind je dat allemaal best spannend en ben je daaraan helemaal niet gewend. 

 • Je bent klaar voor een meer moeiteloos leven. Je wilt jouw energie weer laten stromen en steeds meer jezelf zijn. 

 • Ja, ik wil massage / reiki!

  VEELGESTELDE VRAGEN
  OVER MASSAGE EN REIKI

  Wat is dieptemassage?

  De dieptemassage is een stevige massage met olie, bedoeld om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren. De stevige, diepe massage brengt de Parvati (yin)- en Shiva (yang)-energieën in je lichaam met elkaar in balans en in verbinding. Zo komt je lichaam als geheel ook in balans. De massage is stevig, waarbij jij natuurlijk zelf aangeeft hoe stevig oké voelt. De stevigheid en diepte brengt de heling, tegelijkertijd is het ook de bedoeling dat de massage fijn is. Na afloop voel je meer ruimte in je lichaam, een diepe ontspanning, meer energie en een lichtheid. Je bent tijdens deze massage ontkleed, op de onderbroek na. Ik dek je wel toe met een handdoek op de delen van je lichaam die ik niet aan het masseren ben. Ik geef deze massage op een massagemat op de grond.

  Wat is yogamassage?

  De yogamassage is een massage zonder olie, je houdt je kleding aan en ik werk op een massagemat op de grond. In deze massage beweeg ik jouw lichaam en breng ik strekking in de spieren in je hele lichaam. Jij hoeft daarvoor zelf niets te doen, behalve loslaten. Hoewel dit weleens yoga voor luie mensen wordt genoemd, vraagt het voor velen best wat inspanning om los te laten ;-) dus ik zou het niet zo willen noemen. De strekkingen gaan zó ver als bij jouw lichaam past. Na afloop voel je meer ruimte in je lichaam, meer lichtheid en meer ontspanning.

  Wat is Holistic Pulsing?

  Bij Holistic Pulsing blijf je gekleed. Holistic Pulsing is een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen. Het lichaam wordt op een zachte manier in een prettig ritme in beweging gebracht. Omdat het lichaam voor meer dan 75% uit vloeibare stoffen bestaat kun je Holistic Pulsing zien als het in beweging brengen van het water in het lichaam. Gooi een steen in het water en er ontstaan golven. Als er geen belemmeringen zijn kan het water vrij stromen, de golven komen ver. Golven hebben ook kracht. Ze kunnen rotsblokken verplaatsen en dijken doen breken. Water vraagt zich niet af waar het iets moet veroorzaken, het is er met zijn eigen kracht en kwaliteit en daardoor is Holistic Pulsing krachtig in zachtheid. Daarnaast nodigen de golfjes die in het lichaam ontstaan uit tot diepe ontspanning.Je kunt het vergelijken met de tijd dat je gewiegd en gedragen werd als baby.Deze onbewuste herinnering zorgt ervoor dat iedereen die gepulst wordt zich enorm veilig en gekoesterd voelt. Eventuele spanningen kunnen daardoor verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wanneer je kiest voor een Holistic Pulsing massage, lig je op een massagetafel. 

  Waarom noem je het therapeutische massages?

  Bij therapeutische massage denk je misschien dat je veel moet praten. Dat is niet het geval. Tijdens de massage zijn we grotendeels stil. Van tevoren hebben we wel een gesprekje over je doelen en eventuele aandachtspunten, zodat ik daarmee rekening kan houden in de massage. En ook na afloop praten we nog even na bij een kop thee. Je kunt dan weer landen en je ervaringen delen. Het therapeutische zit 'm in de aard van de massages. Ze werken diep door, brengen energie in beweging en verminderen blokkades. Er ontstaat ruimte en energie in jouw lichaam, waardoor er op meerdere lagen veel in beweging kan komen: zowel in je lijf als in je geest. Zodat jouw klachten verminderen en je dichter bij jezelf komt. De combinatie met reiki versterkt het effect van de massages.

  Is de massage op een massagetafel?

  De massages geef ik op een stevige, zachte mat op de grond. Ik zit daarbij naast je op de mat en beweeg om jou heen bij om jou de massage te geven.

  Kan ik ook een losse massage boeken?

  Ja, dat kan. Zeker wanneer je nieuw bent bij mij (of bij mijn massages) is een losse massage heel fijn om kennis te maken.

  Omdat ik vooral therapeutisch werk en geloof dat noch yoga, noch coaching, noch massage een quick fix zijn, raad ik je aan om daarna voor ene pakket te kiezen.

  Dit kan het intensieve pakket zijn (3 opeenvolgende weken) of het zelfzorgpakket (6 maandelijkse of twee-/driewekelijkse sessies).

  Je kiest wat bij jou past voor een optimaal resultaat.

  Met wat voor olie werk je?

  Bij de dieptemassage werk ik momenteel met de hydraterende droge Monoï-olie van Yves Rocher. Deze olie laat geen vet laagje achter op je huid en heeft een fijne, zachte geur. Ik gebruik weinig olie, zodat ik goed in de diepte kan werken. Mocht je bepaalde allergieën hebben, neem dan even contact met me op, dan kijken we of deze olie voor jou geschikt is en vinden we zo nodig een alternatief.

  Is de massage met of zonder kleding?

  De dieptemassage is zonder kleding. Je draagt wel je slip.

  Bij de yogamassage draag je kleding. Het is dan fijn als die kleding niet te dik is, wat aangesloten zit en je lichaam de ruimte geeft om te bewegen (stretchy materiaal is ideaal). Vaak beperkt een bh(-band) de bewegingsruimte van je ribbenkast en ik adviseer je dan ook om een minder beklemmend iets te dragen voor de borsten (bijvoorbeeld een hemdje of een bralette).

  Ik ben altijd gekleed.

  Wat moet ik meebrengen?

  Voor de dieptemassage breng je 2 grote doeken mee. Dit kunnen badlakens zijn, maar ook een hamamdoek is heel fijn. Het is het meest ideaal als je er helemaal op past.

  Voor de yogamassage breng je 1 grote doek mee.

  Wat is reiki?

  Reiki is universele levensenergie. Het is overal om ons heen en in ons. Via mijn handen ben ik een geleider van deze energie en kan deze heel gericht naar jou stromen. De energie heeft een ontspannend effect. Daarnaast stroomt ze naar de plekken in je lichaam waar meer energie nodig is. Dit kunnen blokkades zijn of plekken waar weinig energie is. Zo ondersteunt reiki het zelfhelend vermogen van je lichaam.

  HOE VONDEN ANDEREN MIJN MASSAGES?

  Lees hieronder de ervaringen van cliënten die ik masseerde.

  "Bij jou voel ik mij veilig en vertrouwd"

  Ik ben je zo dankbaar dat jij zoveel in mij kan losmaken. En dat ik het nu ook echt durf toe te laten is een heel groot compliment aan jou Ingrid. Bij jou voel ik mij veilig en vertrouwd. Precies daarom blijf ik naar jou toekomen.

  (massage en reiki in coachingstraject)

  Marinka (61)


  "Ik voel me opener en minder somber en met mijn been gaat het stukken beter"

  Ik wilde je even laten weten dat het goed met me gaat. Ik voel me opener en minder somber en zelfs met mijn been gaat het stukken beter. De fysio was heel tevreden!

  (yogamassage en reiki)

  Bea

  "Ik voelde me na afloop opener in mijn houding, helderder, meer ontspannen en vrolijk"

  Na de massage voelde ik me opener op de borst, schouders naar achter gevoel, rechte en stevige houding in de rug. En een helderder hoofd dan voorheen.

  En verder beurs en gekneusd ;-) Maar wat was het fijn het lichtpuntje te zien dat mijn lijf weer begint te reageren en een beetje kan ontspannen. Het toelaten, kunnen laten zijn en loslaten op dat moment en het after effect mogen beleven als toch ook een vorm van ontspanning, steviger op de benen staan.

  Ohja en het viel me ook op dat ik opener was in de vorm van vrolijk, humor en positief kijken.

  (dieptemassage en reiki)

  M (49)

  HOE IK WERK

  Ik bouw een massage / reiki sessie altijd rustig op. Ik laat je lichaam wennen aan de aanraking van mijn handen. Zo kan je lichaam zichzelf makkelijker overgeven aan mijn handen en heb je er zoveel mogelijk profijt van.

  Bij de dieptemassage start ik zonder olie, met alleen aanraking. De olie verwarm ik in mijn handen voor, deze komt dus opgewarmd op je huid.


  Een massage kan best intens zijn. Bij de dieptemassage door het drukken, trillen, kneden en wrijven en de energie die daarbij vrijkomt. Bij de yogamassage kunnen de strekkingen flink zijn en op die manier diepe impact hebben op jouw energiestroom. Jij bepaalt altijd welke intensiteit voor jou oké is. Ik pas deze dus op jou aan, zodat jij erbij kunt ontspannen en de massage zijn doel bereikt.


  Beide soorten massage rond ik ook weer rustig af, vaak met reiki. Afhankelijk van hoe je je na afloop voelt, blijf je na de massage nog even liggen. Soms gebruik ik een instrument om klank te maken of bied ik je aan een kaart te trekken, om je wellicht nog een extra inzicht mee te geven. Dit ontstaat in het moment. We sluiten af met een kop thee, zodat je weer landt. Drink ook na de sessie extra water/kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

  TWIJFEL JE OVER WAT BIJ JE PAST?

  Stuur me dan een mail of boek een (video)call van ongeveer 20 minuten met me in. Leg me je vraag voor en dan kijken we wat voor jou het meest passend is!

  Fijn, ik wil graag even met je bellen!

  IK LAAT JE ENERGIE STROMEN

  Ik geloof erin dat we met yoga en adem veel in het lichaam in beweging kunnen brengen en daarmee ook in andere lagen in onszelf. Én ik geloof dat daarnaast andere dingen nodig kunnen zijn om bijvoorbeeld een hardnekkig patroon te doorbreken of vastzittende spieren te verzachten en losser te maken. Zodat energie kan doorstromen. Massage en reiki kunnen dat 'iets anders' zijn. Daarom heb ik dit ook in mijn aanbod, zodat ik jou optimaal kan ondersteunen op jouw weg naar een leven vanuit je eigen kracht.

  Lees meer over mij
  Ik weet genoeg, ik boek een sessie

  MIJN AANBOD

  Massage en reiki kunnen ook onderdeel zijn van de rest van mijn aanbod. Ben je daar nieuwsgierig naar? Klik dan hieronder verder.

  mini-retreat

  MINI-RETREAT VOOR 2

  Samenzijn met iemand die je lief is, op een manier die je zowel dichtbij jezelf als bij elkaar brengt en waarna je volledig ontspannen en opgeladen weer naar huis gaat.

  Sessie van 3 uur, speciaal op maat voor jullie. Met restorative yoga als basis, aangevuld met elementen die bij jullie behoefte passen. 


  € 215,00 voor jullie samen


 • unieke ervaring, 100% afgestemd op jullie

 • diepe ontspanning

 • landen en verbinding