Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

massagetafel

MASSAGE EN REIKI

Voel je dat je vast zit? Dat je energie niet lekker stroomt? Misschien voel je je moe en terneergeslagen. Een energetische massage en/of reiki behandeling kan je verlichting en ontspanning brengen!

Breng je energie in beweging met massage en reiki

Met mijn energetische massages breng ik de energie in je lichaam in beweging. Zo ontstaat er meer ruimte in je lichaam en geest en bereik je een diepe ontspanning.

Je kunt op dit moment bij mij terecht voor:


Yogamassage (gekleed; ik breng jouw lichaam in beweging; voor ruimte en ontspanning)

Holistic Pulsing (gekleed; ik breng jouw lichaam op een zachte manier in een prettig ritme in beweging met een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen; voor ruimte, ontspanning en heling)

Dieptemassage (met olie; voor ontspanning en energiestroming)

Ontspanningsmassage (met olie; voor ontspanning, vertraging en koestering)


Ook geef ik

Reiki behandelingen. Reiki is universele levensenergie en via mij kan deze naar jou en door jou heen stromen. De energie is heel krachtig, brengt ontspanning en stroomt naar waar ze nodig is. Dit kan diepe heling brengen.

Wanneer ik een massage geef, combineer ik die vaak met reiki, tijdens en/of als afsluiting van de massage. Deze combinatie werkt op een diepe laag en draagt bij aan de ontspanning en aan jouw heling.

We kiezen de aanpak die past bij jouw behoefte, doel en mogelijkheden.

 • 100% afgestemd op jou

 • lichaams- en energetisch werk

 • ontspanning en heling

 • WAT KRIJG JE?

  Een massage of reiki-behandeling (of combinatie daarvan) duurt 60 of 90 minuten (inclusief een kort coachingsgesprek vooraf en nabespreking van je ervaringen met thee). Zo ga je geland en met inzichten weer naar huis.

  Je kunt kiezen voor een losse sessie, of schaf meerdere sessies in 1 x aan (vanaf 3 sessies is dat voordeliger).
  Plan zelf je afspraken in zoals het jou past. De meeste mensen komen elke 4 tot 6 weken, maar overleg gerust met mij wat voor jou een goede termijn tussen je sessies is.

  Massage 60 minuten

  Een massage en/of reiki behandeling van 60 minuten is een goede keuze wanneer je vooral aandacht wilt voor een deel van je lichaam, zoals je schouders en (boven)rug, of als je alleen de achterkant van je lichaam wilt laten masseren. Deze kortere massage is ook ideaal wanneer het lastig is om meer tijd vrij te maken.


  Kom je voor de eerste keer en wil je kennismaken met mij en mijn behandelingen? Kies dan voor een langere massage van 90 minuten. Die geeft je de tijd om echt in de ontspanning te komen.


  1 - 2 sessies: € 65,00 per keer

  3-5 sessies: € 62,50 per keer
  6+ sessies: € 60,00 per keer

  Massage 90  minuten

  Een massage en/of reikibehandeling van 90 minuten is ideaal als je een full body massage wilt.

  In 1,5 uur kan ik je hele lichaam voldoende aandacht geven, zodat je helemaal ontspannen en met een gevoel van ruimte weer naar huis gaat.


  1-2 sessies: € 95,00 per keer

  3-5 sessies: € 92,50 per keer

  6+ sessies: € 90,00 per keer

  OF: WIL JIJ MIJN MASSAGESUPPORTER ZIJN?

  Speciaal aanbod voor 5 personen! 

  *UPDATE: ALLE PLEKJES ZIJN MOMENTEEL BEZET*  Ik leer steeds nieuwe massagetechnieken bij en die wil ik veel oefenen. Wil jij mijn ondersteunen in mijn ontwikkeling als masseur én genieten van fijne massages?

  Dan heb ik een speciaal aanbod voor jou! Je ontvangt 5 massages van 1,5 uur*, waarin ik die nieuwe technieken op jou 'loslaat' :-).


  Je bepaalt bij dit aanbod dus niet zelf voor welke soort massage je kiest, dat doe ik. Wél kun je uiteraard rekenen op een goede massage. Tijdens alle opleidingsdagen krijg ik veel positieve feedback over mijn techniek, dus wees gerust: je krijgt echt een fijne en afgeronde massage, want ik gebruik natuurlijk ook technieken die al goed in mijn vingers zitten.


  Is dit voor jou? Je vindt ook dit aanbod via de button hieronder. Het is voor maximaal 5 personen beschikbaar en je ontvangt minimaal 1 massage per maand.

  Ja, ik wil graag massage / reiki

  “NEVER PUT OFF YOUR MASSAGE UNTIL TOMORROW IF YOU CAN GET IT TODAY.” 

  THOMAS JEFFERSON

  WAT LEVERT HET JE OP? 

  • meer ontspanning en rust

  • gevoel van ruimte in je lijf

  •  heling en persoonlijke groei

  • vermindering van je klachten

  • een meer optimistisch gevoel

  • meer contact met je lichaam

  Massage en reiki brengen ruimte door ontspannning en energiestroming. Zo verzachten blokkades of lossen ze zelfs op. Dit kan gevoelige plekken raken, fysiek, mentaal én emotioneel. Bij het vrijkomen van energie kunnen ook emoties gaan stromen. Na afloop geeft dit een -letterlijk- opgeruimd gevoel en je voelt je lichter. Je kunt je ook wat wiebelig voelen, wanneer er veel in beweging kwam. Ik zorg er altijd voor dat je ontspannen naar huis gaat.

  Een massage- of reikisessie kan diepgaand doorwerken in je dagelijkse leven.

  "Massages zijn behoorlijk uit mijn comfortzone. Het was voor mij dus belangrijk dat Ingrid op een rustige, opbouwende manier werkt."


  DIT BEN JIJ

  Een massage- / reikisessie legt veel van jezelf bloot. Dat kan letterlijk zijn, maar zeker ook figuurlijk.
  Je lichaam praat zonder woorden.

 • Jij hebt het lef om dit 'jezelf laten zien' aan te gaan. Om het ongemakkelijke in jezelf te voelen, de ruimte te geven, zodat het kan stromen.

 • Je bent eraan toe om je over te geven aan mijn handen. Aan ontvangen. Ook al vind je dat allemaal best spannend en ben je daaraan misschien zelfs niet gewend. 

 • Je bent klaar voor een meer moeiteloos leven. Je wilt jouw energie weer laten stromen en eindelijk ontspannen in wie je echt bent. 

 • Ja, ik wil massage / reiki!

  VEELGESTELDE VRAGEN
  OVER MASSAGE EN REIKI

  Wat is dieptemassage?

  De dieptemassage is een wat meer dynamische massage met olie. Deze is bedoeld om het zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren. De stevige, diepe massage brengt de yin- en yangenergieën in je lichaam met elkaar in balans en verbinding. Zo komt je lichaam als geheel in balans. De massage is wat steviger, waarbij jij natuurlijk zelf aangeeft hoe stevig voor jou nog oké voelt. De dynamiek, stevigheid en diepte brengen de stroming op gang en daarmee heling. Tegelijkertijd stem ik de massage zo op jou af dat deze ook fijn voelt. Na afloop voel je meer ruimte in je lichaam, een diepe ontspanning, meer energie en een lichtheid. Je bent tijdens deze massage ontkleed, op de onderbroek na. Ik dek je wel toe met een handdoek op de delen van je lichaam die ik niet aan het masseren ben. Ik geef deze massage op een massagemat op de grond.

  Wat is yogamassage?

  De yogamassage is een massage zonder olie, je houdt je kleding aan en ik werk op een massagemat op de grond. In deze massage beweeg ik jouw lichaam en breng ik strekking in de spieren in je hele lichaam. Jij hoeft daarvoor zelf niets te doen, behalve loslaten. Hoewel dit weleens yoga voor luie mensen wordt genoemd, vraagt het voor velen best wat inspanning om los te laten ;-) dus ik zou het niet zo willen noemen. De strekkingen gaan zó ver als bij jouw lichaam past. Na afloop voel je meer ruimte in je lichaam, meer lichtheid en meer ontspanning.

  Wat is Holistic Pulsing?

  Bij Holistic Pulsing blijf je gekleed. Holistic Pulsing is een methode van het zacht en vloeiend aanbieden van een wiegende en strekkende beweging in een bepaald ritme en volgens een speciale techniek. Hierdoor wordt je lichaam teruggebracht naar het eigen oerritme. Dit is verbonden aan de onbewuste herinnering van je ontstaan, in het water van de koesterende, veilige baarmoeder. Dit brengt een diepe ontspanning teweeg, die ontkoppelt van angst en overlevingspatronen en die contact laat voelen met je essentie, die inzichten geeft in je leven. Ook wordt je zelfhelend vermogen geactiveerd. Alle lichaamsvloeistoffen gaan beter doorstromen, blokkades lossen op, veel klachten verdwijnen en door bewustwording en zelfacceptatie ontstaat er ook mentale en emotionele balans: je komt weer in je eigen kracht!

  De techniek bestaat uit een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen. Wanneer ik voel dat je daarbij baat kunt hebben voeg ik soms ook pulsingtechnieken toe aan de andere massages.

  Ik geef de Holistic Pulsing massage op een massagetafel. 

  Wat is ontspanningsmassage?

  Bij een ontspanningsmassage masseer ik je op de huid, met olie. Met trage, omvattende bewegingen masseer ik je armen, benen, rug, nek en hoofd. Dat brengt vertraging en koestering. Je bent tijdens deze massage ontkleed, op de onderbroek na. Ik dek je wel toe met een handdoek op de delen van je lichaam die ik niet aan het masseren ben. Ik geef deze massage op een massagetafel.

  Zijn de massages therapeutisch?

  Het therapeutische effect zit 'm in het effect van de sessies. Mijn massages werken op een diepere laag in jou door. Voor de massage hebben we een gesprekje over je doelen en eventuele aandachtspunten, zodat ik daarmee rekening kan houden in de massage. Wanneer je tijdens de massage met me deelt wat je ervaart kan ik daarop aansluiten en eventueel technieken aanpassen en/of reiki inbrengen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor energie die wil stromen. Blokkades verminderen en jouw energie komt weer in beweging. Er ontstaat ontspanning en ruimte in jouw lichaam, waardoor er op meerdere lagen veel in beweging kan komen: zowel in je lijf als in je geest. Zodat jouw klachten verminderen en je dichter bij jezelf komt. De combinatie met reiki versterkt het effect van de massages en dat geldt ook voor de gesprekjes die we voor en na de sessie hebben.

  Is de massage op een massagetafel?

  De yoga- en dieptemassages geef ik op een stevige, zachte mat op de grond. Ik zit daarbij naast je op de mat en beweeg om jou heen om jou de massage te geven.

  De Holistic pulsing-sessies en ontspanningsmassages geef ik op een massagetafel. Wanneer ik voel dat je daarbij baat kunt hebben combineer ik technieken met elkaar. Zo kan ik je soms ook pulsen tijdens een ander soort massage.

  Kan ik ook een losse massage boeken?

  Ja, dat kan. Zeker wanneer je nieuw bent bij mij (of bij mijn massages) is een losse massage heel fijn om kennis te maken.

  Omdat ik geloof dat noch yoga, noch coaching, noch massage een quick fix zijn, raad ik je aan om goed voor jezelf te zorgen door daarna je regelmatig te laten masseren. Als je meerdere massages in 1x aanschaft (en inplant), heb je een 'stok achter de deur' om goed voor jezelf te zorgen en het is ook nog voordeliger.

  Altijd kies je wat bij jou past voor een optimaal resultaat. Wil je met mij overleggen? Dat kan!

  Met wat voor olie werk je?

  Je kunt bij mij kiezen uit diverse oliën: abrikozenpitolie, druivenpitolie of amandelolie. Bij een dieptemassage gebruik ik weinig olie, zodat ik goed in de diepte kan werken. Voordeel is ook dat de olie dan goed in je huid trekt. Bij de ontspanningsmassage gebruik ik iets meer olie, maar nog steeds niet al teveel. Je gaat dus niet glimmend naar huis :-)

  Is de massage met of zonder kleding?

  De diepte- en ontspanningsmassages zijn zonder kleding. Je draagt wel je onderbroek.

  Bij de yogamassage en Holistic pulsing draag je kleding. Het is dan fijn als die kleding niet te dik is, wat aangesloten zit en je lichaam de ruimte geeft om te bewegen (stretchy materiaal is ideaal). Vaak beperkt een bh(-band) de bewegingsruimte van je ribbenkast en ik adviseer je dan ook om een minder beklemmend iets te dragen voor de borsten (bijvoorbeeld een hemdje of een bralette).

  Ik ben altijd gekleed.

  Wat moet ik meebrengen?

  Voor de diepte- en ontspanningsmassage breng je 2 grote doeken mee (van ongeveer 1 bij 2 meter). Dit kunnen handdoeken/badlakens zijn, maar ook een hamamdoek of een sarong werken fijn. Voor de yogamassage en Holistic pulsing is 1 grote doek van 1 bij 2 meter voldoende.

  Wat is reiki?

  Reiki is universele levensenergie. Het is overal om ons heen en in ons. Via mijn handen ben ik een geleider van deze energie en kan deze heel gericht naar jou stromen. De energie heeft een ontspannend effect. Daarnaast stroomt ze naar de plekken in je lichaam waar meer energie nodig is. Dit kunnen blokkades zijn of plekken waar weinig energie is. Zo ondersteunt reiki het zelfhelend vermogen van je lichaam.

  HOE VONDEN ANDEREN MIJN MASSAGES?

  Lees hieronder de ervaringen van cliënten die ik masseerde.

  "Bij jou voel ik mij veilig en vertrouwd"

  Ik ben je zo dankbaar dat jij zoveel in mij kan losmaken. En dat ik het nu ook echt durf toe te laten is een heel groot compliment aan jou Ingrid. Bij jou voel ik mij veilig en vertrouwd. Precies daarom blijf ik naar jou toekomen.

  (massage en reiki in coachingstraject)

  Marinka (61)


  "Ik voel me opener en minder somber en met mijn been gaat het stukken beter"

  Ik wilde je even laten weten dat het goed met me gaat. Ik voel me opener en minder somber en zelfs met mijn been gaat het stukken beter. De fysio was heel tevreden!

  (yogamassage en reiki)

  Bea

  "Ik voelde me na afloop opener in mijn houding, helderder, meer ontspannen en vrolijk"

  Na de massage voelde ik me opener op de borst, schouders naar achter gevoel, rechte en stevige houding in de rug. En een helderder hoofd dan voorheen.

  En verder beurs en gekneusd ;-) Maar wat was het fijn het lichtpuntje te zien dat mijn lijf weer begint te reageren en een beetje kan ontspannen. Het toelaten, kunnen laten zijn en loslaten op dat moment en het after effect mogen beleven als toch ook een vorm van ontspanning, steviger op de benen staan.

  Ohja en het viel me ook op dat ik opener was in de vorm van vrolijk, humor en positief kijken.

  (dieptemassage en reiki)

  M (49)

  HOE IK WERK

  Ik bouw een massage- / reikisessie altijd rustig op. Ik laat je lichaam wennen aan de aanraking van mijn handen. Zo kan je lichaam zichzelf makkelijker overgeven en heb je er zoveel mogelijk profijt van.

  Bij de dieptemassage start ik zonder olie, met alleen aanraking. De olie verwarm ik in mijn handen voor, deze komt dus opgewarmd op je huid.


  Een massage kan best intens zijn. Bij de dieptemassage door het drukken, trillen, kneden en wrijven en de energie die daarbij vrijkomt. Bij de yogamassage door de strekkingen die diepe impact kunnen hebben op jouw energiestroom. Bij een ontspanningsmassage door de overgave aan het ontvangen en de aanraking en de ontspanning die dat kan brengen. Bij de holistic pulsing door de overgave aan de beweging van je lichaam en de diepe effecten van een puls, tijdens en erna. Bij alle massages geldt: jij bepaalt altijd welke intensiteit voor jou oké is. Ik pas deze dus op jou aan, zodat jij erbij kunt ontspannen en de massage zijn doel bereikt.


  Alle massages rond ik rustig af, vaak met reiki. En afhankelijk van hoe je je dan voelt, blijf je na de massage nog even liggen. Soms gebruik ik een instrument om klank te maken of bied ik je aan een kaart te trekken, om je wellicht nog een extra inzicht mee te geven. Dit ontstaat in het moment. We sluiten af met een kop thee, zodat je weer landt. Drink ook na de sessie extra water/kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

  TWIJFEL JE OVER WAT BIJ JE PAST?

  Stuur me dan een mail of boek een (video)call van maximaal 30 minuten met me in. Leg me je vraag voor en dan kijken we wat voor jou het meest passend is!

  Fijn, ik wil graag even met je bellen!

  LAAT JE ENERGIE STROMEN

  Ik geloof erin dat we met yoga en adem veel in het lichaam in beweging kunnen brengen en daarmee ook in andere lagen in onszelf. Én ik geloof dat daarnaast andere dingen nodig kunnen zijn om bijvoorbeeld een hardnekkig patroon te doorbreken of vastzittende spieren te verzachten en losser te maken. Zodat energie kan doorstromen en jij ontspannen kunt landen in wie je echt bent. Massage en reiki kunnen dat 'iets anders' zijn.

  Lees meer over mij
  Ik weet genoeg, ik plan een sessie in

  MIJN AANBOD

  Massage en reiki kunnen ook onderdeel zijn van de rest van mijn aanbod. Ben je daar nieuwsgierig naar? Klik dan hieronder verder.